Skip to main content

Nieuws

Kletskoppen Nijmegen 2024

By Nieuws

Op zondag 18 februari 2024 is het feest in Bibliotheek Mariënburg. Voor de vijfde keer organiseren we hier het Kletskoppen Kindertaalfestival. Alle kinderen van 2 tot en met 12 jaar in Nijmegen en omgeving zijn uitgenodigd voor het verjaardagsfeest!

Read More

Vrijwilligers gezocht!

By Nieuws, Uncategorized

Op zondag 18 februari 2024 vindt een nieuwe editie plaats van het Kletskoppen Kindertaalfestival, in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen. Kletskoppen is een vrolijke en informatieve wetenschapsdag voor de hele familie waar wetenschappers van de Radboud Universiteit en het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek hun taalonderzoek presenteren door middel van interactieve demonstraties, verrassende kindercolleges en voorlees- en verhalensessies in het Nederlands en vele andere talen. 

Read More

Kletskoppenfestival Zwanenveld

By Nieuws, Uncategorized

Op woensdag 15 november 2023 organiseerden we een nieuwe editie van het Kletskoppenfestival in de Nijmeegse wijk Zwanenveld. Eerst kwamen kinderen van basisschool Prins Maurits ’s ochtends langs voor allerlei spelletjes. ’S middags mocht iedereen uit de buurt in de bieb meespelen. Zowel kinderen van zes tot twaalf jaar als hun (groot)ouders kwamen langs en deden gezellig mee: van een taalquiz tot samen een liedje verzinnen. Iedereen deed natuurlijk hartstikke z’n best!

Read More

Taal in Transvaal 2023

By Nieuws, Transvaal

Wat een gezelligheid in de Haagse wijk Transvaal! Op woensdag 24 mei 2023 zetten we daar de Bibliotheek Transvaalkwartier op zijn kop, met allerlei verrassende nieuwe spelletjes rondom taal en meertaligheid. Heb je het gemist? Bekijk dan hier de aftermovie door Jasper Frederiks!

Taal in Transvaal

By Nieuws

Na het prachtige festival in Nijmegen gaat Kletskoppen door! Op woensdag 22 juni zet Kletskoppen de Haagse wijk Transvaal op zijn kop, met allerlei verrassende spelletjes rondom meertaligheid. Kinderen van zes tot twaalf jaar en hun (groot)ouders zijn welkom van 13.00 tot 17.00 uur in Bibliotheek Transvaalkwartier, Hobbemaplein 30, Den Haag. Kijk hier voor het hele programma!

Read More