Skip to main content
Nieuws

Online KletsColleges

Speciaal voor (groot)ouders organiseren we, in samenwerking met het Baby & Child Research Center, op drie dinsdagen in mei en juni de KletsColleges: een serie online colleges over kinderen en taal. Steeds komt een taalwetenschapper van de Radboud Universiteit of het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek aan het woord die een specifiek onderwerp belicht in een korte lezing. Vervolgens kun je als deelnemer in een kleinere groep (zogenaamde break out rooms) in gesprek met andere ouders over je eigen ervaringen. In elke break out room is een van onze medewerkers aanwezig om het gesprek te begeleiden. Daarna is er uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen aan de spreker. Na afloop ontvang je een factsheet met de belangrijkste informatie uit de lezing.

Hieronder volgt een kort overzicht van het programma. Een uitgebreide beschrijving van de verschillende lezingen en informatie over aanmelding vind je hier.

Dinsdag 18 mei, 20.00 – 21.30 uur
Hoe stimuleer ik de taalontwikkeling van mijn kind?
Door Paula Fikkert, hoogleraar taalontwikkeling en fonologie

Dinsdag 1 juni, 20.00 – 21.30 uur
Toddlers en tablets – kan mijn peuter leren door te spelen met een tablet?
Door Sabine Hunnius, hoogleraar cognitieve psychologie, directeur van het Baby & Child Research Center en Lena Ackermann, junior onderzoeker cognitieve psychologie

Dinsdag 15 juni, 20.00 – 21.30 uur
Help! Mijn meertalig kind praat alleen Nederlands. Wat kan ik hieraan doen?
Door Sharon Unsworth, universitair hoofddocent meertaligheid en hoofd van Kletskoppen