Skip to main content
Nieuws

Taal in Transvaal

Na het prachtige festival in Nijmegen gaat Kletskoppen door! Op woensdag 22 juni zet Kletskoppen de Haagse wijk Transvaal op zijn kop, met allerlei verrassende spelletjes rondom meertaligheid. Kinderen van zes tot twaalf jaar en hun (groot)ouders zijn welkom van 13.00 tot 17.00 uur in Bibliotheek Transvaalkwartier, Hobbemaplein 30, Den Haag.

Jong en oud kunnen meedoen aan het Talenrad van Fortuin, een workshop gebarentaal of Ren je rot! Of ze kunnen bij het Meertalige Fotohoekje op de foto met alle talen die ze spreken. Voor de kleintjes wordt er voorgelezen in verschillende talen. Daarnaast treedt de Hindoestaande dansgroep Ghoenghroe Ki Pokar op, waarbij iedereen mag meedansen!

Aan de slag met meertaligheid

Voorafgaand aan het festival vinden op verschillende plekken voortrajecten plaats, waarbij kinderen aan de slag gaan met de verschillende talen die ze spreken. Onderzoekers Sharon Unsworth (Radboud Universiteit) en Ingrid Tieken-Boon van Ostade (Universiteit Leiden) leggen uit hoe het werkt als er twee of meer talen in je hoofd zitten. Daarna gaan kinderen zelf opdrachten doen waarbij de talen die zij zelf of hun klasgenootjes spreken centraal staan. De resultaten zijn te zien op het festival.

Tijdens het festival is de bibliotheek gewoon open, toegang is gratis, iedereen is welkom. Hoe meer talen hoe beter!

Kijk hier voor het hele programma!

Kletskoppen Transvaal
22 juni 2022, 13.00 – 17.00 uur
Bibliotheek Transvaal, Hobbemaplein 30, Den Haag
Toegang gratis

De editie in Transvaal wordt georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek Transvaalkwartier, basisschool Onze Wereld, ROC Mondriaan, ZebraWelzijn/VoorleesExpress, Universiteit Leiden, wetenschapsclub Transvaal en Stichting Leergeld Den Haag. Kletskoppen Transvaal is een onderdeel van het project Kletskoppen op Maat en wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Wetenschapsagenda.