Skip to main content
NieuwsUncategorized

Kletskoppenfestival Zwanenveld

Op woensdag 15 november 2023 organiseerden we een nieuwe editie van het Kletskoppenfestival in de Nijmeegse wijk Zwanenveld. Eerst kwamen kinderen van basisschool Prins Maurits ’s ochtends langs voor allerlei spelletjes. ’S middags mocht iedereen uit de buurt in de bieb meespelen. Zowel kinderen van zes tot twaalf jaar als hun (groot)ouders kwamen langs en deden gezellig mee: van een taalquiz tot samen een liedje verzinnen. Iedereen deed natuurlijk hartstikke z’n best!

We vierden taal en meertaligheid met verrassende spelletjes zoals het Talenrad van Fortuin en de vreemdetalenbingo.  Je kon testen  hoe goed jij kunt voorspellen wat iemand gaat zeggen en je kon bij het Meertalige Fotohoekje op de foto met alle talen die je spreekt. Zelfs wereldkampioen liedjesschrijven Collin Hoeve was aanwezig. Samen met hem konden we een meertalig kletskoppenlied maken!

Kon je er niet bij zijn of kijk je al uit naar de volgende keer? Kom dan naar onze volgende editie op zondag 18 februari in bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen! Zien we je daar?

Kijk hier voor het programma.

De foto’s zijn gemaakt door Marcel Krijgsman.