Met Kletskoppen in de Klas brengen we taalwetenschappers naar het klaslokaal. Zij vertellen op een aanstekelijke en speelse manier over hun onderzoek en gaan actief met de kinderen aan de slag. Kinderen leren zo dat taal veel meer is dan alleen leren schrijven en spellen en dat wetenschap meer is dan bèta- en medische wetenschap. Bovendien doen ze zelf een onderzoekje of experimentje, waardoor ze leren wat onderzoek doen betekent.

Al onze wetenschappers zijn geschoold in en hebben ervaring met het omgaan met basisschoolleerlingen. Er zijn lessen voor verschillende leeftijdsgroepen.

Kletskoppen in de Klas is geschikt voor scholen, maar ook voor bibliotheken, buurtcentra, etc. Overal waar een groep van ongeveer twintig kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd bij elkaar kan komen en in een rustige ruimte kan werken. Onze voorkeur gaat uit naar live lessen, maar in overleg is voor sommige lessen een online versie mogelijk.

Interesse? Neem contact op met Pim Franssen, projectleider van Kletskoppen: info@kletskoppenfestival.nl. Data en tijden worden vastgesteld in onderling overleg met de betreffende wetenschapper.

BiebBoys in het lab
Voor Kletskoppen in de Klas werken we samen met de BiebBoys. Vanuit de bibliotheek in Nijmegen maken de BiebBoys iedere maand educatieve video’s met bijbehorend lesmateriaal om kinderen aan het lezen te krijgen. Speciaal voor Kletskoppen in de Klas maakten ze een video op de Radboud Universiteit, waarin ze op een hilarische manier helemaal los gaan in het lab. Leuk om in de klas te laten zien en kinderen te enthousiasmeren voor taalwetenschap!

Meer video’s van de BiebBoys inclusief lesmateriaal zijn hier te vinden.