Skip to main content

Archief

Kletskoppen 2024

Op 18 februari 2024 organiseerden we voor de vijfde keer ons grote festival in bibliotheek Mariënburg in Nijmegen. En wat een mooie editie werd het! Met maar liefst 1400 bezoekers, waarvan bijna 800 kinderen was dit het best bezochte Kletskoppen Festival ooit!

Zie hieronder het fotoverslag van de dag. RN7 maakte een reportage en de Gelderlander schreef een mooi artikel. En natuurlijk werd tijdens het festival door een aantal razende kinderreporters een on-the-spot verslag gemaakt. Je vindt hun artikelen in de Kletskrant.

Foto’s: Marcel Krijgsman

Kletskoppen 2022

Op 22 mei 2022 vond de meest recente editie van Kletskoppen plaats, in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen. En wat was het weer een feestje!

Zie hieronder het fotoverslag van de dag of bekijk de aftermovie, gemaakt door Thomas Lazeroms van Theo Producties. Natuurlijk werd er ook weer een on-the-spot verslag gemaakt door de razende reporters van de Kletskrant, voor kinderen, door kinderen. Wil je weten wat er allemaal te doen was, kijk dan hier.

Foto’s: Joost Klapmuts

Kletskoppen 2020

29 februari 2020 (schrikkeldag!) werd een bijzondere dag, met een zeer drukbezochte editie van festival. Zo vol was Bibliotheek Mariënburg zelden!

Bekijk de aftermovie of lees de Kletskrant die tijdens het festival door aanwezige kinderen werd gemaakt. In de aanloop naar het festival verscheen een interview met Chief-Kletskop Sharon Unsworth in De Gelderlander en na afloop in de VPRO-Gids. En natuurlijk was er het promotiefilmpje van Confidans!

Foto’s: Marcel Krijgsman

Kletskoppen Den Haag 2019

Op zondag 29 september 2019 vond in de Centrale Bibliotheek Den Haag de eerste editie van Kletskoppen buiten Nijmegen plaats. Het werd een groot succes, met een zeer divers publiek.

Wil je weten hoe het was? Lees dan de reportage die Nemo Kennislink maakte van het festival of bekijk de aftermovie.

Kletskoppen Den Haag werd georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek Den Haag en werd mede mogelijk gemaakt door de Nationale Wetenschapsagenda.

Foto’s: Gerrit de Heus

Kletskoppen 2018

Op zaterdag 27 oktober 2018 vond de tweede editie van Kletskoppen plaats in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen. Hier bleek dat het succes van de eerste editie geen toevalstreffer was. Wat een mooie dag!

Kijk de aftermovie terug, of lees het verslag in de Gelderlander of op Kennislink.

Foto’s: Valerie van Hazendonk

Kletskoppen 2017

De eerste editie van het festival overtrof alle verwachtingen. Heel veel bezoekers en louter positieve reacties. Dat smaakte naar meer!

Foto’s: Duncan de Fey